USPEŠNO PLESNO POLETJE NA ODRIH SVETA

PLESNI TEATER IGEN – POČITNICE ( 08.08. – 21.08.2009 )

Rabat, 28. julij 2009

PO GOSTOVANJU PLESNEGA TEATRA IGEN CELJE na NIZOZEMSKEM, v ŠPANIJI in TURČIJI ter CIPRU, so se plesalci vrnili iz poletnega 11 dnevnega uspešnega gostovanja v Maroku, kjer je v prestolnici – mestu Rabat potekal svetovni festival plesa in umetnosti.
 
Igor Jelen-Iggy – plesna osebnost leta in dobitnik nagrade »POVODNI MOŽ«, se je v Maroku s svojim Plesnim teatrom IGEN Celje predstavil tretjič v zadnjem desetletju, kjer so ga po prvem srečanju pred devetimi leti pri kralju Maroka, ponovno sprejeli z veliko častjo, spoštovanjem  in z navdušenjem pričakovali devet predstav v okviru festivala.

Imenovanje festivalske osebnosti in posebnost med desetimi udeleženimi državami, izredna plesno-gledališka izraznost in drugačnost v koreografiji  predstave »KURE«, katera že od leta 2006 gostuje na odrih sveta.
                                                                                 
Režija Igor Jelen,  koreografija Bojana Mišić in v izvedbi sedmih plesalk Plesnega teatra IGEN (Eva Jankovič, Tara Jeršič, Eva Razgor, Pia Robida, Katja Verdev, Tjaša Strašek in Katarina Slapnik).

Koreografijo mladih umetnikov iz Slovenije so nagradili z ovacijami aplavzov, tv snemanji, mnogimi intervjuji in s podelitvijo velike nagrade festivala ob gala zaključku in tv prenosu v prestolnici kraljevega Maroka.

Že tretje leto zapored se sezona PLESNEGA TEATRA IGEN Celje skozi poletni čas ne prekinja in za priprtimi vrati kreacije intenzivno potekajo vaje za premiero ob 30 letnici življenja na odrih sveta (celovečerna predstava »Dama s kamelijami«) in v avgustu 21 plesna kolonija – Piran.