JESENSKI TRIPTIH NA ODRIH SVETA (Maroko-Portugalska-Chile)

JUŽNO AMERIŠKA PREMIERA v ZAPORU ALTO HOSPICIO – CHILE v okviru Svetovnega festivala plesnega teatra (4th International Festival of Theatre and Dance ANTIFAZ / FINTDAZ 2010)

30 let življenja na odrih sveta – PLESNI TEATER IGEN Celje, ambasador plesno gledališke umetnosti.

S predstavo – koreodramo “Dama s kamelijami”, katera je v mesecu maju prejela nagrado za najboljšo dramaturgijo na Teaterfestu v Sarajevu in bila povabljena kot prva slovenska predstava, ki je gostovala na prestižnem beneškem bienalu plesa, izbrana v svetovno platformo plesa ob predsedovanju Vladimira Malakhova, nadaljuejo svoj pohod po mednarodnih plesnih platformah in odrih.

V okviru JESENSKEGA TRIPTIHA je gostovala na 19. Mednarodni platformi sodobnega plesa na Portugalskem, ob podelitvi nagrad Mednarodnega festivala filma žensk v Maroku, tako imenovane maroške oskarje, kjer so na povabilo organizatorjev bili del velikega spektakla in uživali ekskluzivo kot posebni gostje festivala. Festival je bil presežek v vseh pomenih, saj se je na njem zbralo veliko število filmskih zvezd iz Afrike, sam dogodek pa je spremljala tudi frnacoska televizija TV5Monde.

Jesenski triptih gostovanj pa zaključilujemo (2.novembra) na plesno gledališkem festivalu v Čilah, ki je eden pomebnejših festivalov Južne Amerike.

4th International Festival of Theatre and Dance ANTIFAZ / FINTDAZ 2010 je predstavi namenil posebno pozornost, saj jo je izbral za premierno izvedbo v zaporu ALTO HOSPICIO  Iquique. Premiero si je ogledalo 400 izbranih gledalcev – zapornikov (od 1900). Južno Ameriška premiera je bila nagrajena z velikim aplavzom na nenavadni lokaciji, po predstavi pa smo prejeli kipec.

Oglejte si reportažo: Domen Mavrič – Lea

Po vrnitvi sledi nov triptih; Belorusija, Nizozemska in Egipt (november 2010 – februar 2011)

24. – 30. NOVEMBER 2010 – VITEBESK – BELORUSIJA