History bits ... ( 1980 - 2020 )

JUST DANC3

TEDEN POPRAVKOV, DODATKOV, POLNEGA ADRENALINA, JE ZA NAMI. ŠE EN TAK NAS ČAKA DO NAŠE ZIMSKE PRODUKCIJE “JUST DANC3”, KI SE BO ODVIJALA 18. 1. 2020, V KULTURNEM DOMU LAŠKO.

POLNI SMO PRIČAKOVANJA IN VPRAŠANJ: Le kaj nam bodo pokazali tokrat? S čim nas bodo presenetili?

ZA NAS JE VEDNO PRVIČ KOT VERJAMEM, DA TUDI ZA VAS, DRAGI STRAŠI. VEDNO JE EDINSTVENO, SAJ SO OTROCI SAMI PO SEBI EDINSTVENI. VSAKO LETO JE NOVO LETO, VSAKO LETO SO STAREJŠI, MODREJŠI IN VEDNO NAM IMAJO POKAZATI KAJ NOVEGA. ZA NAJMLAJŠE, KI SE PRVIČ SREČAJO Z ODRSKIM PROSTOROM, LUČMI,  MNOŽICO GLAV, KI STRMIJO VANJE. VELIKO JE STOPNIC, KI JIH MORAJO PREHODITI.

LETOS BO VELIKO NOVEGA. PRVIČ SE NAM BODO PREDSTAVILI DEČKI, NEKATERI BODO LETOS PRVIČ NA ODRU SAMI BREZ PEDAGOGA. SPET DRUGI SO SE MORALI NAUČITI VEČ KOT LE ENO KOREOGRAFIJO.

NAJVEČ PA ŠTEJE, DA POLEG TRDEGA DELA IN OSVAJANJA NOVIH PLESNIH KORAKOV OTROCI UŽIVAJO, SO SPROŠČENI IN IMAJO OBČUTEK, DA JE PLES ENA ČISTA SVOBODA, KI DOVOLJUJE VSAKEMU, DA JE TISTO, KAR JE.

ZATO ENOSTAVNO “JUST DANC3″…

KARTE so na voljo na info točki v hiši IGEN ali na posameznih podružnicah ( ob plačilu članarine vam ena pripada). Cena karte je 5€. 

Predstave so ob 16.00 in 17.30 uri.

Na predstavo ob 16.00 ste vabljeni starši iz HIŠE IGEN V CELJU.

Na predstavo ob 17.30 ste vabljeni starši DOBRNA in SLOVENSKE KONJICE.

VSE PODROBNE INFORMACIJE O PRIHODU, KOSTUMOV, FRIZUR IN RAZNIH DODATKOV BO PREJELA VSAKA SKUPINA POSEBEJ.

Zimska produkcija

SPOŠTOVANI STARŠI,

BLIŽA SE NAŠA  ZIMSKA PRODUKCIJA, KI BO 18. 1. 2020 V KULTURNEM DOMU LAŠKO, ob 16.00 in 17.30 URI.

DA NE BO PREVELIKE ZMEDE VAM PODROBNEJE INFORMACIJE POSREDUJEM NA PLESNIH VAJAH, KER SE DOLOČENE STVARI ZA POSAMEZNE SKUPINE  RAZLIKUJEJO.

KAJ JE POMEMBNO?

 • KARTE – ob plačilu članarine za mesec januar Vam pripada 1 karta, vse nadaljne so plačljive. Cena dodatne karte je 5 €. Karte bodo na razpolago od srede, 8. 1. 2020, dalje.
 • POTREBNA OBLAČILA ZA NASTOP BOSTE DOBILI V NAŠI HIŠI IGEN OZ. JIH PRINESEM NA PLESNE VAJE (DOBRNA, SLOVENSKE KONJICE). ZA DODATKE KOT SO NAJLONKE ALI KAKŠNE MAJICE, VAM POVEM OB SNIDENJU (še ta teden).
 • V KOLIKOR ŽE ZDAJ VESTE, DA SE  PRODUKCIJE NE BOSTE MOGLI UDELEŽITI, VAS PROSIM, DA MI TO SPOROČITE DO KONCA TEGA TEDNA.

V KOLIKOR SE ODLOČIMO ZA KAKŠNO DODATNO VAJO, VAS OBVESTIMO ŠE PRAVI ČAS.

HVALA IN KOMAJ ČAKAMO, DA POKAŽEMO KAJ NAM POMENI PLES.
PLES V DUŠI, PLES V SRCU, PLES POVSOD.

 

Vstopili smo v novo leto, v leto novih ciljev in želja.

Želimo, da  z bližnjimi preživite čim več časa, pišete svoje zgodbe in verjamete v njih. 

Naj vas osrečujejo male stvari.

  

SREČNO 2020!
 
Ne pozabite: v petek, 3. 1. 2020, v Celju potekajo plesne vaje po urniku.
 
Kmalu sledijo podrobne informacije glede produkcije, ki bo 18. 1. 2020 v popoldanskem času.

Prišel je tisti čas, ko se za trenutek zaustavimo, umirimo, zadihamo…

Prišel je tisti čas, ko se za trenutek zaustavimo, umirimo, zadihamo, se ozremo okoli sebe in začutimo bližino naših najdražjih, hvaležnost za toplino, lepo besedo, iskren nasmeh, srčen objem. 

Prišel je tisti čas, ko smo hvaležni za zdravje in smo veseli, da lahko počnemo stvari, ki nas veselijo. Med nami so tudi tisti, ki žal vsega tega nimajo. Hvala vsem, da smo skupaj s projektom #enostavno človek, katerega ustvaritev je mladi fant Kristjan Veber, olajšali in polepšali praznične dni mnogim otrokom.

Citiram:
Hvala IGEN za podporo pri akciji #enostavnočlovek. Danes je stvari predala Eva Jankovič. Hvala ti Eva za vso organizacijo in pomoč.”

Začetek sezone je bil poln sprememb. Želeli smo si ustvariti okolje, kjer bodo lahko otroci pod vodstvom profesionalnih pedagogov razvijali svoje plesne potenciale. Pa tudi tiste drobne stvari, ki nas karakterizirajo. Socialnost, družabnost, komunikativnost, razvijanje lastnega mišljenja in samokritičnosti, predvsem pa razvijanje lastne pozitivne samopodobe. V veselje nam je opazovati, kako otroci iz meseca v mesec rastejo, se spreminjajo v prave male in velike osebnosti, plesalce, umetnike. Zahvaljujemo se vam, starši, da stopate z nami, nam pomagate, podajate konstruktivne kritike, pohvalite.

Potrudili se bomo, da bo dobro postalo boljše in najboljše. V naši hiši je dobrodošel prav vsak, saj se v vseh nas  skriva bogastvo, prav vsak ima enake možnosti, otroci potrebujejo le priložnost.

Zahvaljujemo se našemu umetniškemu direktorju Igorju-Iggiju Jelenu, ki nam zaupa in s svojimi izkušnjami usmerja.

Hvala naši Mojci Majcem, ki nam predaja  svoje znanje in tudi takrat, ko marsikateri otrok ali odrasel popušča, stisne iz njega še zadnje atome moči.

Hvala našim mladim  pedagoginjam- Piji Božič, Zoji Zorko ter Hanni Rotar. ki se trudijo z najmlajši in starejšimi otroki ter v vsakem izmed njih prepoznajo dobro.

Hvala Maji Lamovšek in Aniti Čanadi, ki sta sprejeli našo plesno družino ter odgovorno opravljata svoje poslanstvo. Izredno veseli smo, da sta v naši družbi.

In nenazdanje hvala dragi starši Vam, da verjamete v nas in naše delo.

 

SO POTI, KI VODIJO V NOVE KRAJE,

SO POTI NA KATERIH SE MARSIKAJ DOŽIVI,

SO POTI, KI VODIJO V NOVA SPOZNANJA IN SO POTI, KI VODIJO V SRCA LJUDI.

VESEL BOŽIČ VSEM.

Počasi, ampak res počasi, se približujemo koncu leta 2019

V najbolj čarobnem mesecu smo bili še posebej pridni. Naši plesalci so pridno delali in odplesali ter začarali Portorož in Pravljično Celje. Resnično smo začarali mimoidoče s predstavama 12 PLEŠOČIH PRINCESK in NAJBOLJŠE DARILO JE PRIJATELJ.
 
V petek, 13. 12. 2019, nas je s svojo prisotnostjo razveselil plesalec in koreograf Branko Mitrović iz Bosne in Hercegovine, ki je z otroki 12-18 let ustvaril koreografijo hip-hopa. Bila je super izkušnja.
 
Ta teden, v četrtek, 19. 12. 2019, ob 12 uri, čaka tudi nas pedagoge plesno sodelovanje na tradicionalnem županovem sprejemu, katerega režiser je, že 22. leto po vrsti, naš umetniški direktor Igor-Iggy Jelen.
 
V ponedeljek, 23. 12. 2019, bo poseben plesni dan prav za vse plesalce. Imeli bomo prednovoletno srečanje mladih umetnikov naše Hiše IGEN. Srečanje bo letos potekalo malo drugače (na Šaranovičevi 2a, Celje), in sicer po naslednjem urniku:
 
– OD 16.30 DO 17.45 BO SREČANJE SKUPIN IGEN 5, 4, PLESNA PRIPRAVNICA, USTVARJALNICA ZA DEČKE, SLOVENSKE KONJICE (vrtec), DOBRNA ( vrtec ).
– OD 18.00 DO 19.30 BO SREČANJE SKUPIN IGEN 3, 2, 1/MPT, DOBRNA šola, SLOVENSKE KONJICE ( šola ).
 
V NAŠEM DRUŽENJU BOMO DRUG DRUGEMU POKAZALI, KAJ SMO SE DO SEDAJ NAUČILI, PREDVSEM PA SE BOMO ZABAVALI IN “ŽURALI”.
 
Da bo še bolj veselo, si želimo prirediti srečelov, kjer bomo drug drugega obdarili. Darilo naj bo v vrednosti od 3 do 5 € (malenkost kot so: sladkarije, svinčnik, zvezek, suho sadje….). Želimo, da gre predvsem za gesto, zato se prosim vsi držimo vrednosti, da ne bodo prevelike razlike med darili
 
SLEDILE BODO ZASLUŽENE POČITNICE. VMES BOMO PRIDNO UREDILI DVORANO, JO OSVEŽILI, KAJ DODALI, DA SE BOSTE V LETU 2020 POČUTILI ŠE BOLJ DOMAČE.
 
POZOR, ne pozabite na petek, 3. januarja, ko imate plesalci IGEN 3, 2, 1/MPT plesne vaje po urniku.
 
Plesalci DOBRNA VRTEC (ta teden imate plesne vaje v četrtek in petek po urniku, da nadomestimo praznični dan).
Plesalci DOBRNA ŠOLA (plesne vaje bodo potekale tudi v torek, 24. 12. 2019, verjetno takoj po koncu pouka vaših otrok. Uro še javim, ko dobim povratno informacijo s strani šole).
 
Božični večer bo kmalu, Če še niste, poskrbite za pisma (ne pozabite na piškote in mleko) in lepe želje za vse Nas, Vas in bližnje.
 
P. s.: Da nas čas ne prehiti in ker je zadnji teden, Vas vljudno prosimo za članarine. Hvala, da razumete.
 
SPREMLJAJTE NAS 
na Facebook strani: IGEN House of Art and Dance Theatre Celje in Instargram strani: igen_dance, kjer redno objavljamo naše delo in delo vaših otrok.
 

Danes je že druga adventna nedelja

Počasi se približujemo najbolj čarobnim trenutkom, ko bomo drug z drugim in si bomo namenili nekaj najbolj dragocenega-ČAS.

Do takrat pa mi plesno ogrevamo odrska prizorišča povsod po Sloveniji. 

V dveh mesecih se lahko pohvalimo s tremi predstavami:
ČAROVNICA LILI, 
12 PLESOČIH PRINCESK 
IN NAJBOLJŠE DARILO JE PRIJATELJ.

Na tem mestu zahvala plesalcem za njihov čas, trud in željo po ustvarjanju ter staršem za angažiranost in strpnost pri vseh informacijah o vajah, nastopih …

Vljudno vabljeni v ponedeljek, 9. 12. 2019, ob 17. uri na Glavni trg v Celju, da si ogledate predstavo NAJBOLJŠE DARILO JE PRIJATELJ ter v torek, 10. 12. 2019, ob 17. uri pred trgovinico Hajdi, kjer stoji prelepa smrečica za predstavo 12 PLESOČIH PRINCESK.

NASTOPALI SMO:
– 29. novembra: sladki vikend v Portorožu
– 30. novembra: prižig lučk v Celju
– 2. decembra: v centru Celja, predstava 12 PLEŠOČIH PRINCESK
– 6. decembra: prižig lučk v Portorožu in v centru Celja predstava 12 PLEŠOČIH PRINCESK
– 7. decembra: Portorož, predstava NAJBOLJŠE DARILO JE PRIJATELJ

Čaka naš še:
– 9. december: v centru Celja,  predstava NAJBOLJŠE DARILO JE PRIJATELJ
– 10. december: v centru Celja, predstava 12 PLEŠOČIH PRINCESK
– 19. december: Tradicionalni Gala županov sprejem v Celju 

Pohvala vsem  otrokom, ki ustvarjajo v dvorani in uživajo v družbi šestih pedagogov v rednih vajah, vsak dan od 16. do 21. ure.

Ne pozabimo tudi na odrasle, ki pridno plešejo, trenirajo in predvsem zabavajo ob izvrstnih pedagoginjah na BALETU ZA ODRASLE  in JAZZ BALETU (še vedno vljudno vabljeni, da se nam prdiružite)

NE POZABITE: jutri, 9. 12. 2019, so vaje po spremenjenem urniku. Prva skupina je od 18.00-18.40, druga od 18.45-19.35. 

Plesalo se bo tudi  23. decembra. Takrat bo poseben dan, predno zapustimo plesno dvorano za kratek čas. V  času počitnic jo bomo skrbno uredili in pripravili za dober ter srečen začetek v  letu 2020.

Ples je univerzalen jezik. Je za vsakogar. Prepustite se in videli boste kako lahko nemogoče postane mogoče.

Vstopamo v drugo polovico novembra…

S starejšimi otroki bomo že konec tega tedna začeli z intenzivnimi vajami za predstavo, ki jo bomo uprizorili v centru Celja v najbolj prazničnem mesecu.

Nastopali bomo 2., 6., 9., 10. decembra. Sproti vas bomo obveščali o lokaciji in uri. Vljudno vabljeni na ogled.

Prav tako bomo prisotni ne samo v Celju, ampak tudi v Portorožu pri prižigu lučk.

Čakajo nas prijetni, naporni, a hkrati čarobni trenutki.

Veseli in ponosni smo, da tudi naši dečki pridno plešejo in se pripravljajo za premierni nastop, ki bo na produkciji, 18. 1. 2020.

Ustvarjajo ne samo otroci temveč tudi odrasli. Mlada dekleta, matere, žene. Veseli smo, ko vidimo trud, predvsem pa užitek. Nikoli ni prepozno. Tako skupine baleta za odrasle kot jazz modern  so prijetno polne, vsekakor pa ste še vedno vabljeni, da se nam pridružite. Naredite nekaj za svojo dušo.

Naj vam vreme ne pokvari razpoloženja. Naredite si toplo, sončno v svojih srcih in vse bo takoj lažje. Podarite si nasmeh, iskren pozdrav in imejmo se radi.

 

  

Mesec november je tu

Spoštovani umetniki, plesalci, starši,

mesec november je tu in z njim že nastajajo ideje za plesno produkcijo. Znotraj skupin posamezni pedagogi že ustvarjajo koreografije. Prosimo vas, da se otroci udeležujejo vaj kolikor se da.

Pa da ne pozabimo: naša Hiša umetnosti Celje bo sodelovala v sklopu programa PRAVLJIČNEGA CELJA, ki se prične s prižigom lučk v soboto, 30. 11. 2019, ob 17 uri. Z najstarejšimi plesalci bomo navduševali najmlajše. Sproti vas bomo obveščali o času in kraju dogajanja.

Z veseljem naznanimo, da se je kar nekaj otrok odločilo za sodelovanje na OPUSU-plesni miniaturi. Tisti, ki še razmišljate, še niste prepozni. Vzemite si minutko časa in si preberite pravila ter povabilo v prejšnem mailu.

SKUPINO IGEN 5 (ponedeljek in sreda 17.17-18.00) prosim, da prinašajo ob ponedeljkih rokavičke (tanke, malo debelejše…), ki bodo naš plesni rekvizit.

…NAŠA HIŠA IGEN KJUB POČITNICAM USTVARJA IN PLEŠE…

SAMO ZA VAS PRIHAJA 20 minutna PLESNA PREDSTAVA, ČAROVNICA LILI,  KI SI JO LAHKO OGLEDATE V ČETRTEK, 31. 10. 2019, OB 10.30 URI V MLADINSKEM CENTRU CELJE.

V KOLIKOR JO BOSTE ZAMUDILI, STE VABLJENI V  NAŠO DVORANO V SOBOTO,  8. 11. 2019, OB 10.00 URI, da si jo ogledate.

Še vedno zbiramo prijave za ČETRTKOVO ČAROVNIŠKO RAJANJE!

(od 4.leta naprej)

…prostih samo še nekaj mest….

 

Hiša IGEN Vam želi kreativno, ustvarjalno, polno smeha in veselja v skupnih trenutkih.

Z nekaterimi bomo danes še plesali z drugimi pa se ponovno vidimo v ponedeljek, 4. 11. 2019.

Vpliv plesa na otrokov razvoj

Plešemo že slaba dva meseca in moramo priznati, da se otroci zelo trudijo. Videti je velik napredek, pa še zdaleč ne samo na plesnem področju. Ponosni smo, da se je naše delo začelo zelo ustvarjalno in tukaj gre zahvala vsem pedagogom, ki sledijo svojemu plesnemu programu in ciljem ter poskrbijo, da se otroci počutijo dobro. Na tem mestu bi izkoristila dober zapis naše Maje Lamovšek (pedagoginje za sodobni in modern ples), v katerem je zajela bistvo iz različnih strokovnih podlag:

Vpliv plesa na otrokov razvoj razlaga več dejavnikov, po katerih vidimo, zakaj je tovrstna dejavnost ključnega pomena kot dodatna dejavnost ob rednem šolanju.

👉 PSIHOMOTORIČNI RAZVOJ: otrok na plesnih delavnicah razvija zavedanje telesa, prostora, časa, odnose med deli telesa, koordinacijo in skladnost gibov, ravnotežje.

👉 MISELNI RAZVOJ: uri se v procesu pomnenja, predvsem pa je pomemben člen samodoživetje (kjer se naučeno sproba na lastni koži), saj le tega v šolski klopi običajno ni deležen. Plesna pedagogika se nanaša na celostni razvoj – povezavo besednega, predstavnega in gibalnega načina učenja.

👉 SOCIALNI IN ČUSTVENI RAZVOJ: skozi integracijo, socializacijo in druženjem z vrstniki otrok razvija socialne in čustvene komponente. Ključnega pomena so pogovor, pojasnitev, skupno reševanje problemov in sprejemanje odločitev.

Skozi vse to razvije kompetence kot so sodelovanje, razumevanje, upoštevanje drugih, samokontrola, uvajanje družbenih norm.

Mogoče je dodati le to, da  otroci skozi več plesnih tehnik spoznavajo tudi svoje telo. Ob vsakem novem izkustvu se zbudijo posamezne mišične strukture v telesu. Tako, da starši, prosimo, da skupaj motiviramo in spodbujamo ob trenutkih, ko bo malce drugače, malo boleče in težko. Tudi to je vzgoja in izobraževanje. Da je včasih za svoj lastni uspeh potrebna volja, ko pride težek trenutek.

Zakaj ples? Kako izbrati pravo plesno šolo? Kaj je pomembno?

Ko pride čas odločitve, kaj bi otrok počel ali odrasli, vedno naletimo na vprašanja.

Vsi imamo posluh za petje in ples. V nadaljevanju pa je odvisno kako ga razvijamo in kako znajo plesni pedagogi, mentorji dobro usmerjati, upoštevati načelo individualnosti kasneje diferenciacije, načelo postopnosti in sistematičnosti pri usvajanju plesnih korakov, plesnih elementov posameznih zvrsti.

Vsak starš je navdušen nad svojim otrokom, ko vidi kako se male nožice pozibavajo v ritmih glasbe. A na samih začetkih je pomembno vse drugo kot vprašanja ALI JE MOJ OTROK DOBER?, ALI IMA TALENT?, ZAKAJ NE ŽELI DELATI, ČE PA DOMA VES ČAS PLEŠE ?..

Otrok je šele pri treh letih v fazi razvoja svoje osebnosti, ko začenja spoznavati svet okoli sebe, kjer se poglobi socializacija, vključevanje v družbo in predvsem sodelovanje. V tem času psihološko izhodišče iz egocentrizma JAZ preide v fazo TI in JAZ, kjer se lahko poveže tudi z drugimi. Kar pa je najbolj pomembno ob začetkih je razvijanje USMERJENE KONCENTRACIJE. Plesna ura traja 40 do 45 min. pri starosti od 4 do 5 let je aktivna koncentracija 20-25 min, vse ostalo je dobra sposobnost učitelja kako vpeljati v preostali čas zastavljene cilje skozi gibalne igre in vaje za grobo motoriko.

NAŠA PLESNA ŠOLA JE VEČ KOT TO…

Poleg dobro izbranih (strokovnih ) pedagogov, ki ves čas skrbijo tudi za svojo rast in nadgradnjo svojega znanja na različnih plesnih izobraževanj, se trudimo upoštevati individualnost posameznika ter izbirati različne oblike ter metode s katerimi zadovoljimo potrebe vseh. Za nas plesna ura ne pomeni le čas, ki ga moramo oddelati temveč čas, kjer lahko opravljamo naše poslanstvo. Otroke želimo ” ZASTRUPITI S PLESOM”, kjer poleg novega plesnega znanja pridobijo odgovornost, disciplino, razvijajo pozitivno samopodobo, spoznavajo nove ljudi in širino plesnega sveta.

PLES NI SAMO ZA OTROKE….

Ples popolnoma sprosti dušo in telo. Zavedamo se, da ljudje veliko delamo in smo ves čas podvrženi vsakdanjemu stresu. Ples pa je odlična plesna terapija. Ples je nevsiljiva vadba, kjer slediš ritmu glasbe, se ji predaš in pozabiš na vse tegobe. Ob vsem tem pa poskrbimo za odlično druženje in klepet. Pri nas se polni že tretja skupina BALETA ZA ODRASLE ter skupina MODERN JAZZ.

Še vedno ste vljudno vabljeni v našo družbo…

POTOVANJA, PREDSTAVE, PROJEKTI IN TEKMOVANJA…

Ob vsem ponujenem pa seveda potujemo, ustvarjamo nove predstave, humanitarno sodelujemo pri različnih projektih, snujemo načrte za nova potovanja. Za konec oktobra pripravljamo kratko predstavo ” ČAROVNICA LILI”, ki jo bomo predstavili v Mladinskem centru Celje s sklopu programa ” NOČ ČAROVNIC”, pripravljamo predstavo ” PERFEKTNO DARILO”, ki jo bomo premierno predstavili v mesecu DECEMBRU, čaka nas projetk SCHWARZKOPH, čez vikend pa je potekal performens v režiji Igorja Jelena-Iggy na FORMA VIVI.

S PONOSOM PA NAZNANJAMO, DA SE NAM POLNITA 11. IN 12. SKUPINA TER  SE PONAŠAMO S ŠTEVILOM 110. PLESALCEV, UMETNIKOV!

ŽELIMO VAM PREČUDOVIT TEDEN S SONCEM OBSIJAM ..

…4 DESETLETJA USTVARJAMO SANJE….

…4 DESETLETJA IGEN NA ODRIH SVETA…

Teden otroka

Teden otroka temelji na obeleževanju Svetovnega dneva otroka.

Teden otroka naj poudarja še več vrednot, ki bi oplemenitili svet, v katerem želijo otroci uživati, živeti, se veseliti in plesati.

Kako pomemben je svet, kjer naj bo prioriteta druženje, socialne igre, sklepanje prijateljstev. Svet, kjer je edino sprejemljiva komunikacija  ter iskrena beseda iz oči v oči in ne socialna omrežja ter zavedanje o tem kako pomembna je skrb za naše okolje.

 

NAŠA KOREOGRAFIJA ” Pobeg v prihodnost 1969″ GOVORI RAVNO O TEM. DOTAKNILI SMO SE VSEH SODELUJOČIH, 21 EVROPSKIH DRŽAV, 500 OTROK.

Ponosni smo na vse otroke. Naše, ki so poskrbeli za dobro plesno interpretacijo in vse tiste, ki so razumeli naše sporočilo, zavedajoč se, kaj je v resnici pomembno.

 

Naj bo ta teden še bolj pisan, razigran, otroško naiven predvsem plesno obarvan.

Pobožajo naj vas verzi pesmi:

PROSTI ČAS

(Feri LAINŠČEK)

 

Kaj vemo o času? Da gre in mineva.

Je zdajšnji, pretekli, prihodnji in večni.

Nam gleda na ure, ne mara zamude in teče prehitro, ko skupaj smo srečni.

 

Najboljši od časov so časi svobodni, najlepši pa čas, ki porabiš ga zase.

Lahko ga po svoje deliš in sesatviš, lahko le skomigneš pa rečeš ” ne-da-se”.

Zato si želimo več prostega časa.

Več časa za sanje, za ždenje, cartanje, za urice polne prijetne bližine in tihe trenutke za samost in branje.

 

Želimo si čas za otroške veselje, za družbo, za igro, za noro zabavo, za možnost, da včasih res gremo po svoje

in polni nemira se zleknemo v travo.

 

Vse želje so skupne in tudi posebne. Vsak nosi kaj v srcu, kar drugi ne čuti.

Življenje je čudež in vse je mogoče. ko ptica mladosti razpira peruti.

50. Radost Evrope

Dragi, starši, člani,

počasi se poslavljamo od prvega meseca naše 40. plesne sezone 2019/20.

V prvem mesecu smo nastopili v CENTRU MESTA, sodelovali pri odprtju hotela A,  pripravljali več novih koreografij za razne performanse sedaj pa nas čaka že prvo gostovanje.

Namreč 1.oktobra odhajamo na jubilejni festival “JOY OF EUROPE 2019. Na festival smo  bili izbrani  brez predhodne selekcije glede na naše 15. letno sodelovanje na najstarejšem festivalu plesa in umetnosti.

S koreografsko miniaturo ” Pobeg v preteklost 1969″, v režiji Igorja Jelena in koreografiji Eve Janković in Mojce Majcen bomo (poleg drugih nastopov) 6.oktobra nastopili na GALA KONCERTU v Sava centru na katerem bo poleg SLOVENIJE sodelovalo 48 držav in ambasad, dogodek pa bo satelitsko prenašala RTS TV hiša in lahko ga boste spremljali od 18.00 do 19.30 ure. 

Predvsem pohvala otrokom, ki obiskujejo naš plesni program. Vsako leto je novo leto. Otroci so starejši, zrelejši in pred sabo imajo vedno nove  izzive. Vsi pedagogi (Mojca Majcen, Eva Janković, Maja Lamovšek, Anita Čanadi, Hanna Rotar, Pia Robida) smo zadovoljni s potekom dela in videti je, da otroci uživajo.

Paradaplesa.si: Hiša umetnosti Igen je odprla vrata 40. sezone!

Hiša umetnosti Igen Celje odpira vrata 40. sezone 2019/20 ob osmih vrhunskih pedagogih, ki bodo poučevali ljubitelje plesne umetnosti od tretjega leta starosti naprej. Mojca Majcen in Eva Jankovič sta članici 36 let, Pia Božič in Hana Rotar petnajst let, med noviteto pa prihajajo (pred mnogimi leti so že bile); Maja LamovšekTina DobajAnita Čanadi in Zoja Zorko. Za odrasle se odpirajo klasi baleta in jazza…

Preberi cel članek:
http://www.paradaplesa.si/?Id=ritem_izjav&View=novica&novicaID=6105#.XYeQSij7TIU

. . . sledite nam na fb IGEN (house of art and dance theatre, Celje) – following in fb . . .

. . . IgeNewS . . . 

Sledite nam na Facebook strani IGEN house of art and dance theatre, Celje 
https://www.facebook.com/igencelje
že od septembra 2012  
Follow us on our Facebook page IGEN house of art and dance theatre, Celje 
https://www.facebook.com/igencelje
from 
September 2012  !


Nov TRR Kud IGEN od 5. 5. 2017

NOV TRR Račun KUD IGEN

 (od 05.05.2017) pri Banki Intesa Sanpaolo d.d.

SI56 10100-0055961914 

SWIFT: BAKOSI2X

28. marec – 2. april 2017 “I promise I’ll be good!” – Teplice & Praga

Mladi Plesni Teater IGEN gostuje na Festivalu v Pragi in Teplice

28. marec – 2. april 2017

” I promise I’ll be good! “

ČESTITKE za NAGRADO v PRAGI !

Noviteta Mladega plesnega teatra IGEN s katero se bodo odlični mladi umetniki udeležili plesnega tekmovanja v Pragi in gostovanja v mestu Teplice – Evropskega festivala plesa!

Koreografija: Mojca Majcen (asistentka . . . Lucija Boruta, inspicient & vodja gostovanja . . . Jasna Cerar)

Umetniški vodja Igor Jelen – IGGY pa si bo v istem trenutku v parizu ogledal v okviru Svetovnega plesnega festivala predstavo “Labodje jezero” slovitega koreografa; Alexander Ekman !

Plesalci: Eva Djaković, Urška Frangež, Veronika Kos, Tilen Teržan, Larisa Strašek, Hanna Rotar, Danijel Kusić, Ana Teržan, Nina Gorenjak, Nastja Rožej in Maša Grajžel

img_1310

37. sezona & plesoča JeSeN . . . mnogo nastopov v Knežjem mestu & Pikin festival (550. uprizoritev plesne slikanice VIDKOVA SRAJČICA) & Tesla za priprtimi vrati pred odhodom na Radost Evrope v Beograd & Mesec Mode & Modrijani & CharlestON za Parižane . . .

igenews-sept-2016

image004

img_0752

img_0753

ql_mesec-mode_jesenfb-post_1

NiKOLA TESLA 19.06.2016 & Maroko & 25. Plesna kolonija – avgust 2016

25. PLESNA KOLONiJA                

» Na razpotju «

Kje: v LOGARSKI DOLINI V DRUŽINSKEM PENZIONU

Kdaj: 26. – 30.08.2016

Za koga: od 6 do 16 let – za člane Kud IGEN in prijatelje

Prostih mest: 20

Cena: 160 Eur 

 

Spoštovani starši,

v letošnjem letu smo se odločili, da bomo imeli plesno koloniji v družinskem penzionu »Na razpotju«, ki se nahaja v samem osrčju Logarske doline, ene najlepših alpskih ledeniških dolin v Evropi. 

Otroci bi z nami ustvarjali, plesali 2x na dan s plesnimi pedagogi s katerimi  bi osvajali plesno abecedo klasičnega baleta in imeli plesne delavnice. 

Otroci bodo doživeli spomladansko idilo v čudovitem naravnem okolju, uživali bodo na sprehodih, spoznavali skrivnosti gozda in njihovih prebivalcev, se soočali z novimi izkušnjami, razvijali psihofizične sposobnosti in samostojnost, krepili samozavest in medsebojno sodelovanje ter poglabljali prijateljske vezi.

Obiskali bodo Pravljični gozd, se srečali s škratom Nejkom, polstili bodo s pastirico Mico, zabavali v pijamah, ogledali si bodo živali na kmetiji, obiskali slapišče Palenk, se preizkusili v pravljičnem kvizu in še veliko več…

Prevoz v Logarsko dolino bo organiziral KUD IGEN. 

Zadnji dan (torek popoldan) našega druženja pa bi Vas povabili, na ogled koreografskih miniatur, kjer bi skupaj zaključili plesno ustvarjanje. 

Cena plesne kolonije znaša 160 €. 

V ceno je zajeto:

• 4 x nočitev
• polni penzion vsebuje 5 obrokov ( zajtrk, malico , kosilo, malico in večerjo)
• prevoz na relaciji CELJE – LOGARSKA DOLINA
• plesni trening /ustvarjalne delavnice 2x na dan po uro in pol
• vodena animacija in vzgojiteljsko spremstvo (za do 12 prijavljenih mladih umetnikov/ena ter za do 20 prijavljenih/dve spremljevalki)

 

Prijave sprejemamo do 30.6.2016.  Možnost plačila je na dva obroka. 

Prvi obrok do 30.06.2016.

Drugi obrok do 26.08.2016

V primeru odpovedi Kud Igen zadrži 40 Eur, stroški kateri so povezani za organizacijo 25. Plesne kolonije.

Prijavnico dobite na info – welcome stik pultu pri Jasni Cerar v KUD IGEN.

 Več informacij o namestitvi si lahko pogledate na  http://logarska-narazpotju.si/page/nastanitev-v-penzionu-na-razpotju/ 

Predsednica IGEN” Hiša umetnosti Celje in Plesni teater

Eva Jankovič

TESLA

ViDKOVA SRAJČICA, 13.3.2016

VIDEK_citylight2016

PONOVNO NA ODRU pLeSna SLikaNiCa

V i D k O Va    S r A J č i C a

Mladega  Plesnega  Teatra  IGEN  Celje

20160313_105746fotografija: 13. marec 2016 ob 11.13 uri 

image1

*Srečno Novo Leto * Happy New Year * Bonne Année * Glückliches Neues Jahr * سنة جديدة سعيدة * Buon Anno * Feliz Año Nuevo * Mutlu Yıllar * Срећна Нова година * sretna Nova godina * 明けましておめでとうございます *

IGGY

MAROKO – julij 2015 / zlato priznanje za izvirnost in izvedbo.


11774364_705375732940546_1202696202_n
11797981_728660747239057_892113727_n 11798441_728624480576017_1640414702_n image001Plesalci Mladega plesnega teatra Igen so se zadnji teden v mesecu juliju že deveto leto zapored udeležili velikega svetovnega otroškega plesnega festivala FIFE 2015 v glavnem mestu Maroka-Rabat.

Mladi plesalci so se maroškemu občinstvu predstavili z koreografijo Lucije Boruta – “Sonce za vse otroke”  in si priplesali zlato priznanje za izvirnost in izvedbo.

Letos se je festivala FIFE 2015 udeležilo več kot 400 plesalcev iz 25 držav iz vsega sveta!

Plesalci s se poleg plesa predstavili tudi z dvema velikima paradama po mestu Rabat in Sale,ter obiskali maroški parlament,kjer so v vseh svetovnih jezikih prebrali poziv-Mir za vse otroke sveta!

V vsakodnevnem druženju s plesalci ostalih udeleženk so si pridobili številna nova prijateljstva in si obljubili ,da se naslednje leto ponovno srečajo!

Produkcija “ČaSovNi StRoJ” – Zaključek 35 sezone Kud IGEN & VpiS

” č a s o v n i    s t r o j “

Premiera: TOREK, 16. junij 2015 ob 18.45 uri

Kulturni Center Laško

Nastopajo: skupine KUD IGEN Hiša umetnosti Celje

Koreografi: pedagogi sezone 2014/15

Produkcija 35 sezone

Vpis v sezono 2015/16:  01.07. – 01.09.2015

Poletno gostovanje na Svetovnem Festivalu v MAROKU – Rabat/Sale,

23. – 30.07.2015 

Qlandia – Mesec Mode

QL-modna-revija-2015_KV_k6

P R E M i E R A in ponovitve plesne slikanice “ViDKOVA SRAJČiCA”

PLAKAT

P R E M i E R A

Otroška uspešnica, plesna slikanica ” ViDKOVA SRAJČiCA “,

 se po 200 uprizoritvah, vrača na odre v Sloveniji.

MOJCA MAJCEN  koreografinja

iGOR JELEN – iGGY  režiser

LADO JAKŠA  avtor glasbe 

ViOLETA TOMiČ  glas

MARiJA CENC  scenografija

EVELiNA UMEK  tekst po Levstiku

JASNA CERAR  vodja projekta

MARKO GOLUBOVIĆ  kostumografija in CG 

CELJSKI DOM Celje:

premiera v nedeljo, 15. marca 2015 ob 17.00 uri

ponovitve: nedelja, 22.03., ob 16.00 uri  &  sobota, 28.03., ob 10.00 in 16.00 uri

VSTOPNICE: igen@igen.si  &  031 648 252

PLAKAT2

VPIS v II.polletje Kud IGEN – Hiša umetnosti Celje

jumbo VPIS IGEN 2012 4 x 3 m TISK

iNFO & STiK: JaSnA (tel. 031 648 252)

Pripravljamo:

* koreografije za gostovanje Mladega Plesnega Teatra IGEN  na SVETOVIH FESTIVALIH                                                    v  Turčiji (21.-27.04.2015)  in  Maroku (22.-30.07.2015)

* ponovitev predstav – plesne slikanice “ViDKOVA SRAJČiCA” – marec v Knežjem mestu

* Noviteta! Mateja Rožič – pedagog za jazz in sodobni ples od 01.03.2015 v Kud IGEN

* dneve odprtih vrat

FEMME FATALE 2014

SVET24-IGGY&FF

SVET-FF

Vpisujemo v 35. sezono Hiše Umetnosti Igen & IGEN v Maroku in v Beogradu

Od 08.08.2014 do 03.09.2014 VPISUJEMO v NOVO SEZONO izobraževalnega ciklusa plesne umetnosti !

Vljudno VaBLjeNi !

Predsednica KUD IGEN

Eva Jankovič

jumbo VPIS IGEN 2012 4 x 3 m TISK

Mladi Plesni teater IGEN

g o s t u j e

v času od 16.-27. avgusta 2014 na SVETOVNEM FESTIVALU PLESA v Maroku ter od 01.-07. oktobra 2014 v Beogradu/Sava center na Festivalu RADOST EVROPE 2014

Triptych tours . . . USA – CHINA – MOROCCO.

image http://www.evrovizija.com/festival-fiffs-zazivel-v-vsej-svoji-velicini-tudi-s-slovensko-ekipo-1887

Los Angeles & Santa Barbara

Media write a lot about the world-class performance – “Lady of the Camellias”.

On world stages within the professional festivals, within the worldwide selection of selectors, we fascinate media and audience.

OPEN DOORS of the HOUSE DANCE and OPUS 1 – Igen – dance miniatures

AJM – SEJEM DOM 2011 & PODRAVKA

On the Avenue art of pantomime in March 2011. Home Fair 2011 – AJM Maribor & Podravka in Mercator centers across Slovenia. Seven days – thirty-seven performances.

AUTUMN triptych on world stages(Morocco-Portugal-Chile)

SOUTH AMERICAN PREMIERE in prison HOSPICIO ALTO – CHILE on the World Festival of Dance Theatre(4th International Festival of Theatre and Dance ANTIFAZ / FINTDAZ 2010)

30 years of life on the world stage – Dance Theatre Igen Celje, the ambassador of dance theater.

Coreodrama “The Lady of the Camellias”, which has received the award for best dramaturgy at Teaterfest in Sarajevo in May 2010 and was invited as the first Slovenian play to host at the prestigious Venice Biennale Dance, and was selected to The world dance platform, which was represented by Vladimir Malakhova, continues to march on the international dance platforms and stages.

In the autumn triptych “The Lady of the Camellias” has toured on 19 International Platform of Contemporary Dance in Portugal and was invited to be part of a great spectacle and to be special guest of The Awards of the International Women’s Film Festival in Morocco,  so-called Marocco Oscars. The festival was a surplus in every sense, as it gathered a large number of movie stars from Africa, the event was also accompanied by french TV5Monde television.

Autumn triptych tours will end (2. November) on a Dance theater festival in Chile, which is one of main festivals of South America.

4th International Festival of Theatre and Dance ANTIFAZ / FINTDAZ 2010 has given special attention to the performance. The performance  was chosen it for his debut performance in the prison ALTO HOSPICIO Iquique, where  400 selected audience – prisoners (of 1900) viewed the show. South American performance was rewarded with great applause in a “strange” location. After the show we received a statuette.

After the return, new triptych will follow in Belarus, Netherlands and Egypt (November 2010 – February 2011).

Passion de l’amour – PASSION OF LOVE – STRAST-i LJUBEZNI . . . Marocco 2010

Coreography “Lady of the Camellias” is conquring stages of the world

Lady_CameliasInternational jury of the 13. TEATARFESTA has given an award to Igor JELEN and DANCE TEATRE IGEN for the coreography “Lady of the Camelias”.

Jury of the 13th International Theater Festival: Miroslav Pilj, journalist and writer from Sarajevo, Muhammadreza Farzad, dramaturg and director from Teheran and Mersid Ramicevic, composer and lyrics writer from Sarajevo; had difficult assignment to select among ten author projects of artists from thirteen countries, those plays, which are held to affirm the innovation and originality.

The jury unanimously decided to give award, “Iron Goat”, for the best drama concept to Miss Mirjana Blažević Lešić, for dramaturgy of the play “The Lady of the Camellias”, (Dance theatre Igen, Celje, Slovenia), for her innovative theater approach that converts classic novel of Alexander Dima into refined dance moment. Provocation and avant-garde of this choreo-drama, (that was made in collaboration of artists from Slovenia, The Netherlands and Bosnia and Herzegovina), is revealed in successful transposing of literary piece in to choreo-drama with firm concept that, in chamber space for only 33 spectators, accentuates collision of intimate and public in dramatic life of Marguerite Gautier (in brilliant performance of Mojca Majcen).

2

A contemporary choreographic drama of the Dance Theatre  IGEN, “The Lady of the Camellias”, is based on the reinterpretation of the novel “The Lady of the Camellias” by Alexandre Dumas Junior. Even though our “Lady” is based on the novel, its setting and interpretation are original and authentic.

In collaboration with artists from Slovenia (Celje), Netherlands (The Hague) and Bosnia and Herzegovina (Sarajevo), we created a performance full of emotions and power of the modern movement, which engages all the senses of a spectator. 

Reading the “Lady” in my way I wanted to show a more conceptual approach to dance, adding either thought or feeling to every single movement of the body. The scene is ruled by powerful movements full of emotions, by vibrations coming from the inside and by constant gradation of movement. While the Lady by Dumas is tall, elegant and stylish, ours is tiny, powerful and erotic. As a modern courtesan, the Lady dances to lead us to a journey full of seduction, love and passion, faith and doubt, social intolerance, disease, and at the end, to death. To tell the story of Marguerite Gautier we touched all the crucial events in the novel. The performance is divided into four parts, representing four stages in four seasons: spring-seduction, summer-love, fall-pain, winter-dying.

1

Our “Lady”, Mojca Majcen, is a mistress of the stage and the space around it. She is joy and beauty, but also sorrow and pain. This is undoubtedly her stellar moment.  “He”, Tomaž Koren, is a true revelation, the Lady’s support, her shadow, her dream and her reality. His role is difficult and complex but very important for the whole show. The three “Mademoiselles”, Katja, Pia and Tara, give color to the performance with a lot of energy, power of movement and words they utter. The dramatic voice of the Lady, Gina Landor and the rich, deep voice of the Gravedigger, Zoran Lešić lead us to the jist of life and will resonate in the ears of the audience long after. The modern directing and choreography by Igor Iggy Jelen; the finely selected music as the basis for the progress of the story; the functionality of the set design; the luxurious and elegant costumes and glamorous make-up, all of these provide this piece with a long and successful theatrical life.

I am sure that the audience, who appreciate dance drama, purity of movement and actuality of the story, will enjoy each and every moment of our performance.

It is important for the Dance Theatre IGEN to remain in the domain of big plays and to score a great success like it has achieved with “Three Sisters” and “House 22” as well as to continue to produce dance plays of “big ideas” as this latest one – “The Lady of the Camellias”.

Links:

http://www.labiennale.org/en/dance/festival/marathon/
http://www.tf.com.ba/opsirnije.php?news=20

zaglavlje2010

For more information about the current performances by dance theatre IGEN click here.

zaglavlje2010_02

For more information about the current performances by dance theatre IGEN click here.

GUEST STAR 2010

Yesterday The Slovenian Times monthly and Radio SI have for the sixth time in a row hosted their annual GUEST STAR awards that were given to successful individuals from abroad who have chosen Slovenia as their working environment and have with their personality contributed to development of Slovenian society.

This special joyful event, which was directed by very succsessful event manager Igor Jelen, was hosted in fluent English language by Andrea Effe and Igor E. Bergant.

Barbra Drnač

Slika1

Mojca Majcen and dacers of Dance theatre Igen did an excellent job of perfoming on stage.

WIEW THE PHOTO GALLERY

IGGY ON 70.000 COPIES OF MAGAZINE TV OKNO & 135.000 COPIES OF MAGAZINE PILOT – NEDELJSKI DNEVNIK

View the interview here.

Marko Vozelj & Dance Theater Igen EMA 2010

20/01/2010 – semi-final night

21/01/2010 – Final Night

Most prominent, artistic, unique, cosmopolitan performance on Ema 2010 (Marko Vozelj & Mojca Majcen & Eva & Jankovic Igor Jelen-Iggy). * Check out the photo gallery *

Slovenia during the World JET SETOM in St. Moritz

Ursa_Drofenik

Some Slovenian artists have soon after the celebration of the New Year’s Eve pushed up their sleeves. Igor Jelen, choreographer and designer of numerous events, and fashion designer Urška Drofenik have been presenting in Switzerland.

In the ski center of St. Moritz they have offered a fashion show, where ladies and gentlemen admired Urška’s latest Couture collection UD-2010th. Besides the glamorous clothes from quality materials, the visitors were also ascinated by directon and scenario. Iggy again took care of the selection of the brilliant models for fashion catwalk. Great dancer Mitja Benčina was also performing with Italian pianist Antonio Davi.

Slovenian beauty – breath taking beauty

On the fashion catwalk Miss Iris Mulej, Ukrainian dancer Nadiya Bychkova,  fashion model Katarina Jurkovič and cute redhead model Karin Škufca were seen. Grand applause have received Mirela Korać, Miss Universe 2009, Aida Muratović, 1 companion Miss Universe 2009, Miss Austria 2007 Christine Reiler.
 
Among the guests a lot of important people were seen, such as Bojan Grobovšek Slovenian ambassador and his wife, who has closely lokked each creation. Maybe we will see Bojan’s wife dressed in the evening fashion creation Ursa Drofenik on the upcoming events.

To view event photos click here.

Igen and the World Ballet ELITE

A small part of the whole evening preformance Lady of the camellias, a choreography called 12:22 (part Memories&Death) was selected for the gala finale of the 4th International Sergei Diaghilev Competition of Choreographic Art in Polland. Selectors and the jury of the competition were Vladimir Malakhov- the most outstanding ballet dancer of the 21st century, the director and first soloist of the Staatsballett Berlin, Oliver Patey- one of the most renowned French ballet dancer, ballet master and choreographer and Larisa Barykina. The competition was concluded by the wonderful Great Ballet Gala “Vladimir Malakhov and the stars of the Staatsballett Berlin”.

1

TRADITIONAL MAYOR RECEPTION 2009

5

Iggy araged traditional mayor reception for the ninth year in the roll. Invited guests experienced traditional and glamorous show. This years reception will be remebered for a long time.

SEPTEMBER & OCTOBER & NOVEMBER & DECEMBER 2009

 • 1 – 7 september: HOUSE of DANCE opens 30. jubilee season
 • 5. september: 44th Ex tempore Piran
 • 6. september: Herman’s festival in the Celje Castle (choreography “I want” and “Kure”)
 • 9. september: Hermanov brlog: “In the world of dancing letters
 • 10. september: Ljubljana Castle “Symphony of the jewelry of Zlatarna Celje
 • 16. september: ” MIMES ON THE BUS STATION ” – Velenje
 • 19. september: 55 years of Radio Celje
 • 26. september: City center Celje “Draft of autumn colors”
 • 26. september: CCC ” KURE “
 • 9. oktober: ” MYTH OF FIRE AT PIRAN WALL THROUGH TIME ” – Piran
 • 10. oktober: ” LET THE PARTY BEGIN ” – Otočec
 • 10 – 20 october “SIETE proyecto – siete noches y días” – roaming in Venezuela
 • 22. october ”GALA LISCA FASHION EVENT” – Grand Hotel Union Ljubljana
 • 24. october “THE WORLD OF CHILDREN FASHION” – City Center Celje
 • 05. november “MIRO DESIGN” – fashion – Grand Hotel Union Ljubljana
 • 05 – 11. november “LADY OF THE CAMELLIAS” – Celje, Narodni dom
 • 21. november “CCC” – Studio for dance Celje ( 250 dancers )
 • 20 – 22. november ” IGGY in St. Moritz”
 • 24. november – Fužinski grad Ljubljana
 • 25. november – Festivalna dvorana Ljubljana
 • 24. – 28. november “LADY OF THE CAMELLIAS” – Haag
 • 29. november “111 let Schwarzkopf Profesional” – Habakuk Maribor
 • 15. December 16th & December 4th Gala Christmas productions of Studio 250 dancers to dance Celje – Narodni dom Celje
 • 17. December “Children to children” for the MOC – City Hall Celje
 • 19. December “Igen & RADIO CELJE” – CCelje at 10h and 18h
 • 19. December “19:19” – Ljubljana / Three Bridges – Tromostovje & As
 • 20.-23. December “LADY PF THE CAMELLIAS – part 12:22 “- Poland / the World contest dancers ballet and contemporary dance
 • 21.-22. December “Children to children” for the Studio for dance Celje – 9th performances
 • 23. December traditional gala reception mayors – City Hall Celje
 • 24. December “door ajar for Dance Studio Celje”
 • * 2010 *
 • 3rd-8th January – Gala fashion show St. Moritz – Kulm Hotel Carlton & ******

DSC_0797

DANCE THEATER IGEN IN VENEZUELA

In The World Festival – Week of fashion, arts and tourism  V E N E Z U E L A 2009,  Iggy has received a special award for artistic contribution of his genius Dance Theater Igen.

The TVs, including FASHION TV and many photographers has recorded the award. At the gala fashion show we presented the designer EGOIST Slovenia,  Enthusiasm …

And new dance performance Mojca Majcen “Words are dancing”

IMG_0262IMG_0263

SUCCESSFUL DANCE SUMMER ON THE WORLD STAGES

DANCE THEATRE IGEN – HOLIDAYS  ( 08.08. – 21.08.2009 )

Rabat, 28. july 2009

After roaming of the Dance Theatre Igen CELJE in Netherlands, Spain, Turkey, and Cyprus, the dancers returned from 11 days of a successful summer touring in Morocco, in the capital city called Rabat, where the World festival of dance and arts was organised.

Igor Jelen-Iggy – Dance – annual personality of the dance and the winner of the award “POVODNI MOZ“, was in Morocco with his dancing theatre Igen Celje for the third time in the last decade. First meeting, that was nine years ago, they were visiting the King of Morocco. Again he was welcomed with a lot of honor, respect and was greatly expected to perform seven performances in the Festival.

He was the Festival personality and has presented specifility among the ten participating countries – an extraordinary dance theater expressiveness and diversity in the performance “Kure”, which since 2006 was hosting on the world stages.

Directed by Igor Jelen, choreography by Bojana Mišić and by seven dancers of the Dance Theater Igen (Eva Jankovič, Tara Jeršič, Eva up, Pia Blackberries, Katja Verdev, Tjasa Strašek and Katarina Slapnik).

Choreography of young artists from Slovenia was awarded with ovations of applause, TV recording, and with many interviews and with winning the major prizes at the festival gala closing. Their performance was also on the TV.

For the third consecutive year, season over the summer period of the Dance Theater Igen Celje is not interrupted and the creation with the detented doors is in intensive ongoing training for the premiere at 30 years of life on the world stages (preformance “Lady of the Camellias“) and in  Avgust  “21 Summer dance school Piran”.

CREATIVE SUMMER OF THE DANCE THEATER IGEN

17. – 28 July : CHOREOGRAPHY “HENS OR WE SURVIVIED THE FLU” IS PERFORMING AT THE WORLD FESTIVAL IN MOROCCO


BEHINED THE DETAINED DOORS OF CREATION NEW DANCE THEATRE PERFORMANCE

» LADY OF THE CAMELLIAS«

THE WORLD PREMIERE IN CO-PRODUCTION AND ORGANIZATION OF THE DANCE THEATER IGEN CELJE , PIRAN COASTAL GALLERIES, AUDITORIUM PORTOROŽ, AND THE HOTEL TARTINI PIRAN.

WORLD PREMIERE: TARTINI THEATER PIRAN

1ST, 2ND, 3RD, 4TH, 5TH 6 TH OF AUGUST 2009 AT 22:00 PM – SOLD OUT

TICKETS: HOTEL TARTINI PIRAN – 6 x 33 viewers!

Plakat1

Victory of Dance Theater Igen on Dance Parade

parada_plesaWith 78 percent of votes, the Dance Theater Igen has achieved the Title of the Best and Favourite Dance Group at the Dance Parade. Thank you for your vote.

Iggy hits the radio waves

_MG_8271After success he had with his Belinka adwerising campaign Igen also recorded a comercial for optics strore Vidim. 

Just click and listen!

Vidim -Poglej 3 – 9 sec
Vidim – Soncna OK – 11 sec
Vidim – Nc ne vidim – 11 sec

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Back to the nature tan

iggy_belinka1Igor jelen, the founder and art director of dance scool Dance Theater IGEN has posed for the paint adwertising campaign. He was selected among hundrets. The campaign was called Back to the nature tan.

You got to be on the right place at the right time.

Simple.

Success story of: Belinka, Iggy, Futura, Suzan Celec, Sandra in Luka – Luka.

iggy_belinka2

Hanging body Anže Kreč

Anže KrečAmong regular perfomers of the Dance theater IGEN there is allways present Anže Kreč. We must express our gratitude for the grate work that he is doing. Thanx a hundret times!

Igor Jelen – Iggy: Slovenian dance personality of the year

nagrada4Iggy recived a dance award DANCE PERSONALITY OF THE YEAR.

Barbra Drnač and Tomaž Ambrož have awarded IGGY on the 18.4.2009 at Gospodarsko razstavišče v Ljubljana award called AQUA MAN.

Slovenia Times Magazine – July – Avgust 2009

Slo_Times_Turkey

Click here to read the entire article.

31st World Festival, Ankara – Izmir

Again we meet IEGN on airport as 25-member team is on its way to 31st world dance and folklore festival in Izmir and Ankara, Turkey. 1000 dancers from 62 countries and 60 million viewers watching the TV coverage of the gala event, which took place on April 23rd. Gala admission by president and prime minister of Turkey, 100 reporters, 60 camera crews and photographers, red carpet in the right sense of the word, gifts with no limits, photo shoots, press statements. Iggy and Tilen in the central newspaper – talk with prime minister and presenting him lacteous hart.

Dance theatre IGEN Celje has presented its new show “I wish…or childrens parliament dictates the world”, in fabulous performance of twenty dancers, coreograpfy by Mojca Majcen, directed by Igor Jelen. Ovations, long applause, congrats from other countries and invitations of seven countries to their festivals, also from Morocco and Venezuela.

After 11 days the dancers will come to Slovenia, only to leave for Cyprus to attend 7-day European festival.

LIVING and DANCING LIFE on STAGES OF THE WORLD, as is usual for Dance theatre IGEN Celje and Iggy, successful ambassador mission of the 29th summer of dancing art on world stages in self production and with help of respected donators.

World Festival of Dance, Barcelona 2009

After 10-day hosting in Haag, where dancers presented themselves on the festival Balkan blues, they travelled to the world dance festival in Barcelona with its new performance NAVIGATION, choreographed by Mojca Majcen.

 • airport Barcelona
 • Garcia. Paloma. Silvia.
 • Lost view seek, discover, through movement they travel to time of borderless mazes of space.
 • The path led them to Park Guel.
 • They were led by G.P.S. NAVIGATION 2009.
 • Together with director Iggy, choreographer Mojca Majcen, Boris and Sebastjan Cavazza, they drink sangria on La Rambla and… .

13th April – Easter Monday 2009

After landing from Barcelona and before the flight to the 31st world festival in Turkey.

TIME FRAME OF THE LENS…GREGOR KATIČ…In city of Princess.

SPRING TRIPTYCH ON WORLD STAGES

1

Mercator Art Avenue

Three years ago Iggy suggested a new show and art creation – “at Mercator Art Avenue”. It became indispensable and excites visitors of 21. Mercator centres around Slovenia.

…let’s remember three stories “LIVE STATUES” OF Dance Theatre IGEN, “Musical”, “Edith Piaf”, and now meeting “Pantomimes shopping”.

Exceptional mission of Mercator. Many thanks for audit towards artists and art.

On 12.12. at 12:12 h: “ZAPETI ALI OD MODE ZADETI?”

In year 2008 IGGY connected several events with numerology and invitees in the beginning guessed if this was not some kind of mistake and if this is actually true…

 • 19.3., 19.19
 • 15.5., 15.15
 • 7.7., 7h
 • House 22 at 22.22
 • 11.SEPTEMBER 20.20
 • 12.12., ob 12.12 (unusual press conference in Emporium –  on photo)
 • 21.12., at 21.21 (E.G.OIST, STORY 21, 21 models, 21minutes, 21 creations, 21st century)

IGOR JELEN – IGGY – Parada Plesa / Slovenian dance personality of the year

drnaciggy1january 13th 2009

HAPPY 2009

novoleto1Let this time my wishes be in form of advice:
Hurry slow.
Love yourself.
Love life.
Let your secret wishes come true.
Celebrate.
Life is a GIFT!

December 5th 2008 – Den Haag

dama1Beginning of creative process for evening show  “LADY OF THE CAMELLIAS

Premiere: FALL 2009

Gala concert of Nuša Derenda and her guests

November 25th 2008, Cankarjev dom in TV Slovenia
(Janez Lotrič, Toni Cetinski, Elda Viler, IGEN)

September – December 2008

Between seventy events – SOLD OUT until the end of year!

SIX DECADES THROUGH ART OF COLOURS – BELINKA

Choreographer and director has led the international guests through time maze of Ljubljana castle, where they met Edith Piaf, Merlin Monroe, Mario Callas, Futurism of ballet bodies, pop icon…

Unforgettable evening.

September 2005-2006-2007-2008 PIRAN Ex Tempore

Director: Igor Jelen

Reborn into the new day – Tartini square, May 31st 2008

piran_s

Gala opening of the square

IGEN&PIAF (50 shows)

HOUSE 22 RUDOLF NUREYEV MEMORANDUM

HOUSE 22 RUDOLF NUREYEV MEMORANDUM

Evening show is dedicated to the 70th anniversary of his birth. Dancer, choreographer, world’s grates ballet and modern dance icon.

Slovenska premiera, 17. marec 2008 – RAZPRODANO!

House 22 / Slovenian presidency of EU

 • Den Haag – May 2008 (HOUSE 22&OSKAR KOGOJ)
 • Malta and Cyprus – 8-20th January 2008
 • World and European dance festival in Barcelona and Trieste

STORY OF SUCCESS “IGEN & MIK Celje”

Dance performance: DANCE SYMPHONY OF MIK HOUSE

Ten dancers have performed the choreography that excited visitors of the 40th MOS, Home fair in Ljubljana and hosting in Bologna and Rimini fairs in Italy.

After the European handball final, where MIK was one of the main sponsors, there was a short dance movie made in MIK salon in Ljubljana (sixty screenings).

HOUSE 22 – Premiere of the film, made in MIK Celje factory

2007 & 2008 LISCA – TOP FASHION EVENT OF THE YEAR

KENZO – EMPORIUM – ONE OF A KIND!

UNFORGETABLE YEAR 2007

Between creations for 88 events and hosting on world stages!

24TH of JULY 2007 Igor Jelen HOUSE 22 – World premiere

NEW YORK CITY – IGEN has concurred Big Apple

Differences on Manhattan…HOUSE 22

 • Chat with MERCE CUNNINGHAM and LAURO KUHN.
 • BALLET NATIONAL DE MARSEILLE in LINCOLN CENTRU and STOMP.
 • Learning in NEW AMSTERDAM DANCE STUDIO.
 • Watching practice for new premiere in Mikhail Baryshnikov ART THEATER NEW YORK CENTR and chat with dancers and choreographer YVONNE RAINER. (20.-30.07.2007)

European premiere of HOUSE 22: 3-13th August 2007 – Aberdeen, Scotland

MAZE OF BEAUTIFUL VIDA I

llv2CELJE 2012 – EUROPEAN CAPITAL OF CULTURE

Sunday, 25.februar 19.19-19.59, in Galeriji Sodobne umetnosti Celje

VIDA . . . Jagoda
HIM . . . Marijan Pušavec
Angels . . . Mojca Majcen, Anka Rener, Eva Jankovič in Bojana Misič
Little Vidas . . . IGEN
HIM…Mateo

Idea and coreography . . .Igor Jelen
Costumes . . . IGEN and Mateja Benedetti
Photography…Gašper Domjan
Makeup…Luka Mirjan Simšič

MAZE OF BEAUTIFUL VIDA II.

llvGallery of modern art Celje

6.7.2007, at 21.21 uri

TIJUANA KRIŽMAN

tijuanaStory:

NINE YEARS AGO, a time when Iggy taught two seasons in Piran, Trieste and Koper. Than 14-year old Tijuana Križman “fell in love in dance” and with hard work graduated in six months from lower ballet school. With spirit driving her and because of her love to dance she graduated from  SGBŠ Maribor. Mastered the technique, used her talent and continued her education at Milan Ballet Academy.Z veliko volje, želje do plesa in odrekanjih je nadaljevala, ter zaključila šolanje na SGBŠ v Mariboru. Odlično je osvojila tehniko, izkoristila talent in pridnost ter nadaljevala šolanje na Akademiji v Milanu.

Today:

Competition of Slovenian ballet dancers 2007.
Won the gold plaque and first place together with Grand Prix for max 100 points .
Currently dances as soloists in SNG Opera and Ballet Maribor and in Dance Theatre IGEN.

Sincere congrats!

December 2006 – Smily among letters or dance alphabet

smesko500 shows of “Smily among letters or dance alphabet” on different stages in Slovenia and around the world.

IGEN and top creations for KRKA Novo mesto

krkaInternational symposium in Portorož.

36th KRKA awards.

IGEN in the company of the best!

MADONNA – Paris

maddonaNepozabni performance svetovne ikone pop-a!

-70 ton odra. 200 ton tehnike. 26 kamionov. 18 minibusov. 2 aviona. 600 kostumov. 30 kostumov za zvezdo. 4 asistenti med performancem Madonne, 27 odličnih plesalcev, gibalcev, akrobatov, performarjev. 131 tehnikov. 1000 ur vaj pred začetkom svetovne turneje. Razprodani koncerti svetovne turneje. 400.000 wattov energije.

Oder v obliki modne piste, do katere se spusti iz stropa. Madonna se približuje občinstvu med show-om do 1 metra. Začetni spust iz neba v viseči 2 toni težki krogli v vrednosti dveh milijonov dolarjev.

Dvourni show je politično obarvna predstava ob izredni povezavi plesa, igre, glasbe-novega albuma Confessions tour, z dodatki odličnih dramaturških filmov in kostumografije J.P.G.

maddona1-IGY IN TINA G.
Igy je za rojstni dan povabil svojo drago dolgoletno prijateljico, sodelavko in plesalko na Gala koncert Madonne v Paris, kjer sta se noro zabavala in neskoncno uživala.

Tina je povabilo, za katerega je izvedela preko tv medijev, seveda sprejela in imela sta se nepozabno…

“CHICKENS” IGEN dancers WARN THE WORLD about Bird flu!

kure11On world festivals in Turkey, Ciprus, Egypt and Spain.

Attention! They are coming to Radost Evrope festival in Belgrade.

HOT SUMMER INTERVIEW

intervjuMed mnogimi medijskimi intervjuji v tujini in domovini je Igy redni gost pri Barbri Drnač v oddaji PARADA PLESA, E + in Extra Magazin.

Pripravila sta vroč poletni intervju v ljubljanskem Tivoliju.

OCTOBER 25TH 2005 AQUASPHERE – EXCEPTIONAL, FASCINATING, COSMOPOLITAN!

aquasferaAmong many projects and events in 2005 that were shown in Slovenia and abroad it was also The AQUASPHERE.

In cooperation with the VERONICA band. Cooperation of: Lado Jakša, Boštjan Leben, Plesni teater Igen, Franc Podgoršek, Igor Pristovnik, Igor Jelen, Urban Centa, Aleksander Remec, MK LIGHT SOUND.

IGOR JELEN IN MUSIC VIDEO OF BOJANA GLATZ

bojana-spotPevka Bojana Glatz se je javnosti prvič predstavila na HITovem festivalu, ko je pozornost vzbudila predvsem s poslikavo telesa in 3333 kristali Swarowski, Iggy dvignil medijski prah…

Na letošnje Victorje je prišla pevka elegantno oblečena in v družbi svojega koreografa Igorja Jelena, ki ga bomo videli tudi v videospotu za skladbo “Mudi se mi”.

Na fotografiji ob prihodu na VICTORJE, kjer so se zvezde sprehodile po rdeči preprogi…

HIT FESTIVAL 2004

bojana1Story of success. Media wrote about it long after.

“SHOCKED ON CELJE MARKET”

trznica1Dynamic summer hosting summer in Celje.

Market of city of Princes, Saturday morning – hot summer day in July.

Opera libretto, dancers, ballet among vegetables, actress Tina Gorenjak, performance as never seen.

Ovations of spectators and excited media.

Sidney 2003

alexiDear friends of the dance art!

Mine studies at the Academy in Australia is every day fulfilled with energy of dance and theatre, which I have been experiencing for twenty years through creations of IGEN.

Iggy thank you!

Yours, Alexi

IGY AND EUROSONG

sestreSuccessful cooperation of Iggy and The Sisters in developing choreography for “JUSTLOVE ” for EUROSONG 2002.

BIG SUCCESS OF PREMIERE IN PRAGUE

pragaAfter big projects in Slovenia, IGEN has heft to Prague after receiving the invitation from ISADORA DUNCAN Dance Academy as winners of special prize last year for performance of the THREE.SISTERS. Jarmile Jerabkove has chosen the new performance of  Mojca Majcen, Eva Jankovič and Anka Rener called X.Y.Z., to be premier shown at the festival in Prague.

The new performance on black and white scene has been awarded by audiences excellent reaction And long applauding.

praga2

SUMMER IN CELJE FESTIVAL

knezje_mestoSummer in Celje – Princes City and its pearls.

Visit of the Moroccan king

They will always remember the reception at the Moroccan king.

April – October 2001: on wings of Adria Airways

adria

„Story of success IGEN” on six pages of INFLIGHT MAGAZINE – ADRIA

SLG CELJE DAYS OF COMEDY 1992 – 2002

chaplinTheatre actress Anica Kumer and Iggy have been responsible for 10 years for grand opening and award ceremony oft he DAYS OF COMEDY FESTIVAL in Celje.

Comedians from Dance Theatre IGEN have brought the atmosphere of comfort and galmour, each year made premiere story led by Charlie Chaplin, later replaced by a carchter from the family of comedians.

Audiences and actors have been awaiting and aticipating the new show/story each year, which has been the main theme through the festival.


TOP Week of children’s programme in CLG Celje

slgDo you remeber 100 clouns infront of Celje theatre?!? TOP was there and IGEN has been anticipating for the whole decade, every seazon,  what will be theri next prank at the opening of the festival. ..Anica Kumer and Iggy suprised seazon after seazon.

April 11th 2001 – Celebration of 550 years of Celje’s status of town

20011
On photo: mayor, president of Slovenia, culture ministress, head of mayors office, Igor jelen.

Evening show THREE.SISTERS on worlds stages

tri_sestreAfter big success in Slovenia, first prizes in Belgrade and Seoul in 200o, successful hosting in Bratislava, Paris and Moscow, Dance Theatre IGEN has left for Tokyo in January 2001.

We attended world biennale competition of professional choreographers as one of the 14 selected choreographers among more than hundred applicants. TWENTY MEMBERS OF THE INTERNATIONAL JURY HAVE REACHED AN ANONYMOUS DECISION AND AWARDED IGOR JELEN WITH BRONZE MEDAL AND SPECIAL AWARD FRO THE PERFORMANCE THREE.SISTERS.

AWARD CEREMONY WAS ATTENDED ALSO BY THE AMBASSADOR OF SLOVENIA IN JAPAN MR. BERNARD ŠTAJNER, WHO HAS ALSO BEEN A GUEST SPEAKER ON THE CEREMONY OF WORLD DANCE PLATFORM OF ART DANCE.

After returning from Tokyo the THREE.SISTERS. will be performed in Istanbul, Udine, Sarajevo, Aberdeen, Belgium, USA, Cyprus and Portugal. Mayor of Celje Bojan Šrot has awarded the dancers and organised a magnificent reception in city hall.

Po vrnitvi iz Tokia bodo predstavo odplesali še v Istanbulu (Turčija), Udine (Italija), Festival “Sarajevska zima” Sarajevo (BiH), Aberdeen (Škotska), Belgija, USA, Ciper, Portugalska. Celjski župan Bojan Šrot je ob vrnitvi iz odrov sveta plesalce nagradil in priredil veličasten sprejem v MOC.

12th July 1999 – CONGRATULATION

All best to Tina Gorenjak and her new baby Nina Barbara.

1999_2 1999

Excellent dancer, who has danced in IGEN for 14 years, has become a happy mommy.

1995-96-97 – VENETIAN MERCHANT SLG Celje/Igor Jelen/IGEN

The William Shakespeare’s drama play VENETIAN MERCHANT performed by SNG Celje and hosting Croatian artists. (compressed performance, Borštnikovo srečanje/award, TV SLO).

Marin Držić “DUNDO MAROJE“

Igor Jelen has been participating in these shows as choreographer and dancer (last performance as dancer in 1997).

ROOM 3-6-6 – Igor Jelen/Darko Lukič

Show that anticipated the birth of Slovenia, Yugoslavia – Moscow _ St. Petersburg – Madrid – Trieste – Udine – Bagnolet-Paris…

Opus 1 – Dance miniature of the Republic of Slovenia

OpusIn 1993 Igor Jelen and Dance Theatre Igen with the cooperation of the The Public Fund for Cultural Activities (JSKD RS) founded “OPUS 1” – Dance miniature and they have also been oganizers for the first seven years of the state competition.

1985-1992 – IGY is in love in SARAJEVO

dsc_044820copieDance Theatre IGEN has become a regular guest with his performances in all capitals of republics of Yugoslavia.

Special love was born in Tjentiš festival of young artists of Yugoslavia in 1985, where he met Zoran Lešič, who opened the door to the art capital of Yugoslavia – Sarajevo.

He established a group for modern dance which was formed by ballerinas of ballet houses, created in co-production of evening show, which hosted also abroad…
Met director of Drama and dramaturge Darko Lukič.  He was regular guest of festivals and TV productions. IGEN group found its second home in Sarajevo.

11Story “inlove in Sarajevo” continues…Darko Lukič has become iggys personal dramaturge for author evening shows. Two years before the Balkan war show “ROOM 3-6-6” anticipated Slovenian independency from Yugoslavia and war.

Year 2008-2009

Zoran Lešič and his wife Mirjana open the doors for the  new world premiere “Lady with Cammelias” (premiere-summer 2009), coproduction between Slovenia and Netherland, where he lives and creates…

1988-1998 – CHOREOGRAPHY OF THE DECADE “ESCAPE TO BRIGHTER FUTURE

1998_1ESCAPE TO BRIGHTER FUTURE” in twenty two countries and world stages.

1985 – 1988 – seven awards for choreography “RHYTHM”

1988Seven awards for choreography “rhythm” in performance of more than excellent dancer Irena Tabakovič.

November 19th 1985 – awarded status of artist

1985Igor Jelen is awarded a status of the professional artist as the youngest artist in the country being awarded this status. It is awarded by the Republics committee for culture Slovenia and Mr. Bojan Štih.

Spring 1980 – start of the dancing career

1980IGOR JELEN, 14-year old junior, establishes his dance group and school of modern dance under the protégé of ZSM Slovenia at the beginning of the eighties in XX. century.