Plesni teater Igen

iggyKot je glasba dar bogov, je ples dar angelov. Govorica telesa je univerzalen jezik, ki ne pozna političnih niti kakršnih koli drugih meja. Slovenski plesalci potujejo po svetu brez prevajalcev, a kljub temu odlično opravljajo vlogo kulturnih ambasadorjev.

Umetnost giba »govorica« izraza in plesna dinamika včasih povedo več kot reka besed. Na svetovnih plesnih odrih brez meja že tri desetletja navdušuje tudi PLESNI TEATER IGEN iz Celja, ki svoj jubilej proslavlja delovno.


Za priprtimi vrati “HIŠE PLESNE UMETNOSTI”

Design: M.V.ZAHVALA


Projekt ima naslov »30 let življenja na odrih sveta«

worldV svetovnem merilu se je skupina začela uveljavljati predvsem po letu 1985. Zgodila se je Kuba, Moskva, nato Madrid in Jalta in sledila so vabila na različne mednarodne festivale in tekmovanja.

Preplesali so Evropo, Ameriko, Kanado, Severno Afriko pa dežele nekdanje Sovjetske zveze ter dežele Bližnjega in Daljnega vzhoda.
Številne njihove koreografije so bile nagrajene in posnete za različne domače in tuje  TV HIŠE, hkrati pa je bilo veliko produkcij narejenih za umetniški program slovenske nacionalne televizije.

In bilo je ...

NEW YORK CITY – IGEN osvojil Big Apple Drugačnost na ManhaTTaN-u … HOUSE  22 Klepet z MERCE CUNNINGHAM-om in LAURO KUHN. Med mnogimi predstavami v New Yorku smo posebej uživali pri ogledu BALLETa  NATIONAL  DE  MARSEILLE  v  LINCOLN CENTRU, in uspešnice STOMP. Šolanje v NEW AMSTERDAM DANCE STUDIU. Ogled vaj za novo premiero v Mikhail Baryshnikov […]

24. julij 2007 Igor Jelen HIŠA 22 – svetovna premiera
Pregled celotne zgodovine KUD Igen Celje