PEDAGOGi

URNiK/CENiK/PROGRAM — PEDAGOGI — VPIS IN KONTAKT

Umetniški direktor

Igor Jelen – IGGY

Umetniški direktor, ustanovitelj in zakoniti zastopnik Kud “IGEN” Hiša umetnosti Celje in Plesni teater Igen od leta 1980.

Pedagogi

Mojca Majcen

Mojca je diplomirana plesalka klasičnega baleta – pedagoginja za balet.
Leta 1998 je z odliko končala šolanje na Srednji baletni in glasbeni šoli v Mariboru in svoje izobraževanje nadaljevala in nadgrajevala doma in v tujini (Budimpešta, St. Petersburg, Dunaj, Berlin in pri priznani skupini Nederland Dance Theatre) pod mentorstvom mednarodno uveljavljenih pedagogov, baletnih mojstrov in koreografov. V letu 2011 je prejela bronasti celjski grb za kulturne dosežke na področju plesa. V letu 2012 je bila izglasovana kot najboljša plesalka v Sloveniji na plesnem portalu Parada plesa. Od leta 2011 je vpisana v razvid samostojnih umetnikov RS kot plesalka. Kot gostujoča plesalka in balerina sodeluje z domačimi in mednarodnimi koreografi ter plesnimi skupinami iz Slovenije in tujine.

Eva Jankovič

Eva je pri štirih letih stopila v svet plesa. Vse od takrat pa do danes je članica Hiše umetnosti Celje & Plesni teater IGEN. V 36-tih letih se je nabralo veliko plesnih popotovanj in predstav, s katerimi smo gostili doma in v tujini (predstave za otroke: POTIPITIPAVČEK, POTOVANJE V MODRO, SMEŠKO MED ČRKAMI, VIDKOVA SRAJČICA, predstave za odrasle: TRI SESTRE, HIŠA 22; krajše koreografske miniature: ČRNA TELESA, POBEGNIMO V SVETLEJŠO PRIHODNOST in druge).
Ves čas je svoje znanje nadgrajevala pri domačih in tujih pedagogih in koreografih različnih zvrsti plesa (horton, graham, contemporary, limon tehniki, jazz baletu…). V letu 2018 pridobila naziv plesalke in koreografinje.
V zadnjih letih dela večinoma z otroki od 3-7 leta starosti, ker želi približati ples vsakemu in dati možnost izražanja skozi lasten gib, ki ga imajo otroci. Skozi leta se je specializirala na področju senzorne integracije in razvila način, kako vključiti tudi otroke s posebnimi potrebami ali z različnimi specifičnimi motnjami.
Ker pa zagovarja misel “I hear and I forget, I see and I remember, I DO AND I UNDERSTAND”, si prizadeva, da bi gib postal ključni pri samem razvoju otrok oziroma razumevanju abstraktnosti določenih učnih vsebin.
Je predsednica in zakonita zastopnica Kud “IGEN” Hiša umetnosti Celje in Plesni teater Igen od leta 2011.

Maja Lamovšek

Plesati je začela v otroških letih v Centru plesa v Mariboru in plesnih delavnicah po Sloveniji. Diplomirala je iz sodobnega plesa, odra, plesne pedagogike in performansa na Akademiji za glasbo, ples in dramo v Linzu (IDA Institute of Dance Arts). Izobraževala se je na seminarjih Salzburg Experimental Academy of Dance in se izpopolnjevala v Parizu na ACTS – Ecole de danse contemporaine de Paris iz Limon in Modern tehnike. Plesala je v Landestheater Linz in sodelovala s koreografi, kot so: Jarek Cemerek, Evangelos Poulinas, Christina Mertzani, Bruno Genty. Poučevala je v Plesni Izbi, Društvu Erato, Društvu Portret, KD Center plesa, Galeriji plesa in v Linzu.
Danes je kulturna producentka na festivalih (European Youth Engagement Network, Borštnikovo srečanje, Nagib), plesalka, plesna pedagoginja, koreografinja. Sodelovala je pri ustvarjanju plesne predstave Saligia v produkciji Centra plesa, ki je bila premierno uprizorjena decembra 2019 v Lutkovnem gledališču Maribor.

Tina Dobaj 

Tina (Martina) je plesalka, koreografinja in okesan pedagoginja, ki je končala umetniško akademijo P.A.R.T.S. v Bruslju. Po vrnitvi v Slovenijo je začela voditi profesionalne treninge v Ljubljani in v gledališču v Mariboru, kasneje pa je obnovila stik z Brusljem in tudi tam vodila različne treninge in delavnice. Od leta 2003 je pedagoginja sodobnega plesa, kasneje tudi baleta na Srednji vzgojiteljski šoli in gimnaziji Ljubljana – SVŠGL, smer sodobni ples Ljubljana, kjer je sodelovala tudi pri uvajanju ter pisanju programov za umetniško gimnazijo. Aprila 2013 je v New Jerseyu poučevala na plesni šoli MADLOM koreografinje Maje Milenović Workman, kasneje pa plesala v njeni predstavi Namišljena resnica, ki je bila premierno izvedena septembra 2013 v Starimestni elektrarni v Ljubljani. V New Yorku je 2013 sodelovala v improvizacijskih projektih skupaj z legendama jazz glasbe, z Reaggijem Workmanom in Kenom Vandemarkom v režiji Maje Milenovič Workman. Od februarja 2014 ustvarja performanse pod imenom LaMuG-Zi v plesno-glasbenem tandemu z Andrejem Hrvatinom. Med drugimi je bila predavateljica na Mednarodni pedagoški konferenci v Velenju o pedagoškem delu in vidiku skozi shiatsu igralnice (2017), bila selektorica na področju ljubiteljske kulture plesa – območno srečanje plesnih skupin v Posavski, Zasavski in Dolenjski regiji ter Štajerski regiji.
Pohvali se lahko z več kot 10 avtorskimi predstavami in mnogimi nagradami: Povodni mož – Parada plesa, najboljša plesalka in nagrada občinstva za predstavo Cesta, Münchenskega festivala za predstavo Geiko in nagrade za avtorske plese na republiškem tekmovanju mladih plesalcev, OPUS 1, Celje.
 

Anita Čanadi

Plesalka in plesna pedagoginja s statusom samozaposlene v kulturi. Svojo plesno pot je začela v Plesni Izbi v Mariboru, kjer se je izpopolnjevala v baletni, horton, graham, dunham in limón tehniki, modern jazzu in latino jazzu. V New Yorku je opravila intenzivni tečaj na Alvin Ailey Dance School, se izobraževala v Bruggeu, na Dunaju, v Los Angelesu ter eno leto študirala na Theater School v Amsterdamu. V dolgih letih poučevanja je razvila svojevrsten plesni izraz, v katerem združuje fuzijo jazza, hortona, baleta in akrobatike. Bila je dolgoletna plesalka show skupine Kazina. Pohvali se lahko z evropskim certifikatom za učiteljico Power joge. Svoje treninge začenja s segrevanjem telesa skozi izolacije, kontrakcije in plesne korake. Sledijo vaje za razvijanje fleksibilnosti in moči na tleh in kasneje po prostoru za razvijanje stilskih in tehničnih elementov. Najzabavnejši del treninga je koreografija, kjer se na kvalitetno moderno glasbo razvija motorika in koordinacija telesa in uma.

Pia Robida

Dolga leta, celo otroštvo in najstniška leta – kar 13 let je preplesala v Hiši umetnosti Celje in Plesnem teatru IGEN. Z raznimi domačimi in tujimi pedagogi ob različnih zvrsteh plesa (od baleta, jazz baleta, sodobnega in modern plesa) in z dogodivščinami na nastopih in gostovanjih v tujini, je pridobila neprecenljive izkušnje in veliko znanja. Sodelovala je v celovečerni v predstavi Dama s kamelijami, ki je požela ogromno pohval in prejela veliko nagrad. Doštudirala je psihologijo, magistrirala na področju psihologije dela v zdravstvu, dela z otroki in mladostniki. Svoje znanje o razvoju otrok na različnih področjih in izkušnje z delom z otroki prenaša tudi v svoje poučevanje plesa. Ljubiteljsko se je podala v raziskovanje aerial yoge in poučuje otroke in odrasle. Znanje aerial yoge kombinira z znanjem plesa za predšolske in šolske otroke.

Hanna Rotar

Svojo umetniško pot je začela v drugem razredu osnovne šole v Plesnem teateru IGEN, kjer so jo navdušili nad sodobno plesno tehniko in baletom, zato se je leta 2012 vpisala tudi v Nižjo baletno šolo Tamare Divjak, ki jo je v letu 2016 uspešno zaključila. Opravila je glasbeno teorijo prvih treh razredov nižje glasbene šole. Skozi leta sodelovanja na raznih festivalih v tujini in doma se je tudi ves čas izobraževala pri različnih pedagogih, kot so Miloš Isailović, Kjara Starič Wurst, Joe Alegado, Urša Rupnik, Jernej Bizjak, Fred Lasserre in drugi) in spoznavala različne tehnike (contemporary, horton, limón tehnike…). Je tudi plesalka pevke Anabel. Kot mlada umetnica redno ustvarja plesne instalacije in sodeluje z različnimi koreografi sveta.

Zoja Zorko

Že od malih nog se je ukvarjala z veliko interesnimi dejavnostmi, od tenisa, šaha, plesa in glasbene šole do učenja nemškega jezika. Vendar sta kmalu v njenem srcu prevladala glasba in ples. V četrtem razredu je obiskovala baletno šolo Tamare Divjak. Igranje flavte in ples sta sčasoma postala njen vsakdan. Po končani nižji baletni in glasbeni šoli se je odločila, da se ob vstopu v srednjo šolo poda v moderne vode. Tako je začela z jazz baletom in modernim plesom. Ker je bila željna novega znanja, je poleg treningov v Celju obiskovala še plesno šolo Bolero v Ljubljani in Plesno galerijo v Mariboru. Za čim širše pridobivanje znanja se udeležuje pokalnih turnirjev Slovenije, državnih prvenstev in classov slovenskih pedagogov (Gaj Žmavc, Tijuana Križman, Urša Rupnik) in tujih pedagogov (Joe Allegado). Že od nekdaj jo je veselilo delo z otroki, zato je pred tremi leti začela tudi s poučevanjem. Danes je študentka fizioterapije, ples pa še vedno ostaja njena strast in vodilo.

* Zoja bo nadomeščala kateregakoli pedagoga, ki bo z razlogom opravičen.

Vsi dosedanji pedagogi

 • Sonja Semjonovna – Joffe / Rusija – Dipl. Pedagog za balet
 • Helena Krieger – baletni pedagog in ravnateljica SBGŠ MB
 • Jasna Knez – pionir slovenskega sodobnega plesa in 50 let delovanja kot plesalka, pedagoginja in koreografinja
 • Tijuana Križman – SGBŠ Maribor, Akademija za balet Milano, pedagoginja za klasični balet in primabalerina v SNG Opera balet v Mariboru. Tijuana Križman – SGBŠ Maribor, Akademija za balet Milano, pedagognja za klasični balet in primabalerina v SNG Opera balet v Mariboru
 • Olja llič – primabalerina, pedagog, profesorica na Pedagoški fakulteti v Mariboru
 • Sabina Mulej – baletna pedagoginja
 • Vera Grujičič / Hrvaška – pedagoginja za ritmiko in sodobni ples z ustvarjalnim procesom
 • Astrid von Ussar Workman – New York / USA – pedagoginja za jazz, Horton in asistent na Alvin Ailey, New York
 • Mojca Ussar – pedagogina za jazz in sodobno plesno tehniko
 • Nina Mavec – pedagoginja za sodobni ples in plesno delavnico
 • Anita Čanadi – pedagoginja za sodobni ples in jazz
 • Sanja Šlajmer – SGBŠ Maribor, pedagoginja za balet
 • Darja Kodrič – pedagoginja za ustvarjalni gib in Laban tehniko
 • Tina Gorenjak – Dipl. igralka in plesalka, pedagoginja za scenski gib in igro
 • Vita Mavrič – pedagoginja za kreativne delavnice in scenski gib
 • Anica Kumer – dramska igralka SLG Celje in pedagog za scenski gib
 • Betka Štrozak – pedagoginja za predšolsko in šolsko vzgojo z osnovami klasičnega baleta in sodobnega plesa
 • Alenka Končan – DIF Ljubljana, pedagoginja za sodobni ples, jazz in pilates
 • Eva Tutino – Akademija za balet v Rimu, pedagoginja za klasični balet
 • Aljona Kremljova – Rusija – Zagreb, pedagoginja za ritmiko in ples
 • Maritza Galaz – Argentina, pedagoginja za klasični in moderni balet
 • Ajja / USA – pedagoginja za sodobni ples in plesno delavnico
 • Tina Kraševec / London – London Contemporary Dance School in Laban dance centre London, pedagoginja za sodobni ples
 • Tanja Skok / London – London Contemporary Dance School, pedagoginja za sodobni ples
 • Barbara Plečko – pedagoginja za sodobno plesno tehniko in afro ples
 • Aleksandra Vučkovič /Avstralija – akademija za ples in igro, pedagoginja za sodobni ples in kreativne koreografske delavnice
 • Darja Tanjšek – pedagoginja za sodobni ples
 • Tina Majcen – SGBŠ Maribor – pedagoginja za balet
 • Alenka Korenjak – plesna vzgoja za predšolske otroke, pedagoginja za pripravnico
 • Tina Dobaj – London Contemporary Dance School, pedagoginja za sodobni ples
 • Nina Huremovič – pedagoginja za plesno kreativno delavnico
 • Mirjam Mihelčič – pedagoginja za orientalski ples in jogo
 • Lorena Hus – pedagoginja za orientalski ples
 • Ana Kovačič – pedagoginja za orientalski ples
 • Bor Pantič – pedagog za jazz in hip hop
 • Bojana Mišič – pedagoginja za sodobni ples, diplomirala na SEAD – u, Salzburg Experimental Academy of Dance.
 • Nina Jakončič – pedaginja za orientalski ples
 • Renata Slapnik – pedaginja za pledšolsko plesno vzgojo
 • Anka Rener – pedagoginja za sodobni in izrazni ples
 • Sara Stropnik – Diplomirala na SEAD – u, Salzburg Experimental Academy of Dance. Pedagoginja za predšolsko vzgojo, joge  in kreativnosti plesa skozi srce
 • Mateja Rožič – pedagoginja za sodobni ples
 • Marko Golubović – pedagog za hip hop
 • Polona Boruta – pedagoginja za sodobni in moderni ples
 • Lucija Boruta – pedagoginja za sodobni in moderni ples