Vsa pričevanja

V hiši plesa se počutim odlično. Najraje delam, ko si moramo sestaviti kakšen ples. To je res super! Tukaj imam veliko prijateljic. Nepozabno mi je bilo gostovanje na Svetovnem festivalu plesa v Turčiji, snamanja, obisk pri predsedniku države in vlade. Pa Radost Evrope v Beogradu je bil megaaa. . .

Dobro bi bilo, če bi imeli še kakšno uro hip-hopa.
TILEN TERŽAN

Na plesnih mi je všeč to,da imajo več vrst plesa. Zelo rada hodim na plesne,saj se tam zelo dobro počutim. Tudi ,ko imam slab dan se na plesnih sprostim in napolnim z dobro voljo. Spoznala sem tudi veliko prijateljev.

ANA TERŽAN

S plesom lahko dosežemo veliko:
sprostitev, slavo, zabavo veselje, srečo pa tudi žalost. Vse je odvisno od tega komu in zakaj je namenjen. Je glasbi prilagojena telesna govorica.


Ples kot hobi,
ples kot zabava,
ples kot sprostitev,
ples kot znanje.

Ema Štarkl

renata1Spomin mi seže tri destletja nazaj,  ko sem kot dvanajstletna deklica zaplesala v skupini, katero je oblikoval in vodil Igor. Bilo nas je le pet. Z vsakim dnem se je skupina večala, rasla, oblikovala, dobivala posebno, drugačno podobo in nekega dne se je preimenovala (združili sta se prvi dve črki imena in zadnji dve črki priimka, Igor Jelen) v IGEN.

Igor nas je popeljal na gostovanja po Yugoslaviji, kasneje v svet. Koliko spominov mi privre na dan, koliko dobrih in zanimivih predstav ter destinacij, vse to me je spremljalo do dobe odraslosti. A ker brez plesa in Teatra IGEN ne gre, sem se vanj kmalu vrnila kot plesna pedagoginja, saj če po pravici povem, sem se v otroštvu z njim »zastrupila« in bi ga v mojem življenju zelo pogrešala. Danes sem mu zvesta 29 let.

Ko ne moreš več nastopati se predaš delu poučevanja in s srcem ter dušo vzgajaš nove in nove plesalce, katere omamiš in »zastrupiš«, jim daš spoznanje, da brez plesa ne moreš živeti.

Renata Slapnik

Ime PriimekRada hodim v vrtec, še bolj rada v plesni vrtec. Tako lepo mi je v moji plesni šoli kot doma. Rada imam Igorja in učiteljice.

Komaj čakam, da je spet dan za ples, moje copatke in dres.
Če sem pridna, kar pa sem, na koncu dobim vročo ko-čokolado ali sadni čaj-tolovaj.

Ko bom velika bom umetnica – plesalka.

Aneja

katarinaKer je moja mami kot deklica plesala v plesnem teatru IGEN, sem tudi sama imela željo, da se pridružim plesnemu ansamblu. Plešem že 5 let. Všeč mi je predvsem to, da lahko plesalci obiščemo različne države, se predstavimo s točkami in navežemo nove prijateljske odnose z drugimi plesalci. Ko enkrat doživiš svet odrov, luči, aplavzov, ne želiš več nikoli nehati plesati.

PLES JE LEPA STVAR.

 

Katarina Slapnik