Igor Jelen Iggy. Naj živi Eurosong in ob praznovanju sexi edicije (69) si želim, da bo mnogo več ljubezni in spoštovanja!

Parada plesa, 12. 5. 2024 ★ Ritem izjav

Pred 22 leti, leta 2002, sem bil koreograf za izjemen in nepozaben slovenski nastop skupine Sestre za skladbo Samo ljubezen. Na Evroviziji sem bil petič (Kopenhagen, Lizbona, Tel Aviv, Rotterdam, Malmö). Izredno sem vesel, da so mi potrdili mednarodno novinarsko akreditacijo. Zato se vljudno zahvaljujem RTV SLO ga. Maruši Kobal Novak, EBE in ESC. Akreditacijo sem dobil glede na objave na Instagramu, kjer sem objavljal dnevno 5-7 objav. Storyji so imeli med 30.000 in 50.000 ogledov.

Igor Jelen Iggy ne skriva navdušenja nad vsakoletnim tekmovanjem Eurosong. (foto: osebni arhiv)

Na srečo so par dni pred pričetkom Evrovizije uvedli letalsko linijo iz Ljubljane za Kopenhagen. V Kopenhagnu sem živel pri prijatelju v krasnem stanovanju ob plaži, oddaljenem nekaj minut z metrojem do letališča in mesta ter 16 minut do Arene ESC v Malmö na Švedskem. Strošek osemdnevnega potepanja (Malmö & Kopenhagen) je bil 300 cekinov/€.

Pred Malmo Areno. (foto: osebni arhiv)

Od dvanajstih produkcij (vsak šov se izvede štirikrat: prvi je namenjen press delegacijam, drugi, tretji in četrti so za občinstvo, četrti gre v direkten prenos, snemajo pa se vsi) sem si ogledal po dvakrat polfinalna nastopa, finalnega trikrat. Moji vtisi so naslednji: izredno tehnično dovršena natančna produkcija, neverjetna disciplina izvajalcev, izredno število plesnih koreografij & odlične izvedbe (mnoge od njih), prijaznost gostiteljev, skromnost pri pogostitvi in dobro organizirano varovanje najvišje stopnje.

Hrvaški izvajalec Baby Lasagna je veljal za favorita za zmago, a na koncu zasedel drugo mesto. (foto: Alma Bengtsson/EBU)

Moji favoriti so bili od prvega dne predstavniki Hrvaške, Švice, Izraela in Francije. Upam sem, da bo vrhunska vokalistka Raiven prišla med top deset. Zadovoljen sem z zmago.

Žalosten pa sem bil ob odzivu do umetnikov iz Izraela. Ne bom razglabljal o situaciji napadene države, le prizadet sem, da ljudje pozabijo na grozote izpred osemdestimi leti, ki so se zgodile prav njim.

Naj živi Eurosong in ob praznovanju sexi edicije (69) si želim, da bo mnogo več ljubezni in spoštovanja. Moji top trije ESC so še vedno: Tel Aviv, Lizbona in Rotterdam.

Objava: https://www.paradaplesa.si/ritem-izjav/igor-jelen-iggy-naj-zivi-eurosong-in-ob-praznovanju-sexi-edicije-69-si-zelim-da-bo-mnogo-vec-ljubezni-in-spostovanja/